דונאטס אפויים
מתכון לדונאטס אפויים של רות אוליבר באדיבות מגזין "על השולחן", כשמדברים חנוכה כבר מריחים את השמן והטיגון. מסתבר שזה לא חייב להיות כך כשמדובר בדונטס הבא:
רכיבים:
חומרים לכ-15 דונאטס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.
2.מכסים ומתפיחים חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
3.לשים מעט את הבצק ומרדדים לעובי של כ-2 ס"מ.
4.קורצים 10 עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול קטן בקוטר של 3-4 ס"מ. מרדדים שוב את השאריות וקורצים באותו אופן דונטס נוספים.
5.מתפיחים עוד 20 דקות עד שהבצק תופח ומתעגל.
6.מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הדונאטס כ-20 דקות עד שמזהיבים.
מצננים ומצפים את הדונטס לפני ההגשה.
**לעוד מתכונים מתוקים ותכוני עוגות לחצו כאן >>>
טיפים להכנת המתכון:
1.דונאטס מטוגנים: למי שלא מוטרד מהקלוריות או למי שמוכן בחנוכה לאכול "קלוריות שוות", אפשר גם לטגן את הדונאטס בשמן עמוק. ואז מברישים את הדונאטס המוכנים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.
2.אייסינג: רוצים ציפוי לבן וחגיגי כמו בתמונה? מערבבים חצי חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים לפני האפייה. אפשר גם להוסיף צבע לאייסינג על ידי הוספת מעט צבע מאכל לתערובת.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר?
ומזה חצי חלבון?
היי כרמית, אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר.
חצי חלבון בשביל האייסינג- מפרידים את החלבון מהחלמון ומשתמשים בחצי מהכמות לערבוב עם אבקת הסוכר וצבע המאכל במידה ותרצי 🙂
כמו לחמניות, לא שווה להכין
שלום, צריך לשים את האייסינג אחרי האפיה בתנור או לפני? אם זה בגלל משנה…
מה הכוונה? לא יוצא טוב?
רק 20 דקות התפלה?
שלום, כהכנה לחנוכה מצאתי את המתכון שלך, שאלתי בקשר לאייסינג, במתכון רשום למרוח על הסופגניות לפני האפיה?? האמנם!