• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | דונאטס אפויים

דונאטס אפויים

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לדונאטס אפויים של רות אוליבר באדיבות מגזין "על השולחן", כשמדברים חנוכה כבר מריחים את השמן והטיגון. מסתבר שזה לא חייב להיות כך כשמדובר בדונטס הבא:

 

4.5/5

רכיבים:

  • חומרים לכ-15 דונאטס

אופן ההכנה:

  • 1.  מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.

  • 2.מכסים ומתפיחים חצי שעה או עד להכפלת הנפח.

  • 3.לשים מעט את הבצק ומרדדים לעובי של כ-2 ס"מ.

  • 4.קורצים 10 עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול קטן בקוטר של 3-4 ס"מ. מרדדים שוב את השאריות וקורצים באותו אופן דונטס נוספים.

  • 5.מתפיחים עוד 20 דקות עד שהבצק תופח ומתעגל.

  • 6.מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הדונאטס כ-20 דקות עד שמזהיבים.

  • מצננים ומצפים את הדונטס לפני ההגשה.

    **לעוד מתכונים מתוקים ותכוני עוגות לחצו כאן >>>

     

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.דונאטס מטוגנים:   למי שלא מוטרד מהקלוריות או למי שמוכן בחנוכה לאכול "קלוריות שוות", אפשר גם לטגן את הדונאטס בשמן עמוק. ואז מברישים את הדונאטס המוכנים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.

  • 2.אייסינג: רוצים ציפוי לבן וחגיגי כמו בתמונה?  מערבבים חצי חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים לפני האפייה. אפשר גם להוסיף צבע לאייסינג על ידי הוספת מעט צבע מאכל לתערובת. 

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
4.7/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

7 תגובות על “דונאטס אפויים”

  1. כרמית הגיב:
    15/12/2019 בשעה 08:12

    אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר?
    ומזה חצי חלבון?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      19/12/2019 בשעה 09:12

      היי כרמית, אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקרר.
      חצי חלבון בשביל האייסינג- מפרידים את החלבון מהחלמון ומשתמשים בחצי מהכמות לערבוב עם אבקת הסוכר וצבע המאכל במידה ותרצי 🙂

      הגב
  2. אילנית הגיב:
    03/06/2020 בשעה 08:06

    כמו לחמניות, לא שווה להכין

    הגב
  3. אנה הגיב:
    15/08/2020 בשעה 01:08

    שלום, צריך לשים את האייסינג אחרי האפיה בתנור או לפני? אם זה בגלל משנה…

    הגב
  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    04/10/2020 בשעה 11:10

    מה הכוונה? לא יוצא טוב?

    הגב
  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    04/10/2020 בשעה 11:10

    רק 20 דקות התפלה?

    הגב
  6. שמיר מאשה הגיב:
    06/11/2020 בשעה 11:11

    שלום, כהכנה לחנוכה מצאתי את המתכון שלך, שאלתי בקשר לאייסינג, במתכון רשום למרוח על הסופגניות לפני האפיה?? האמנם!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים על מקל

סופגניות אשל

מיני סופגניות אפויות

מיני סופגניות

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד