דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לראש השנה וחגי תשרי | גאלט שזיפים של מיס פטל
גאלט שזיפים של מיס פטל
יש לכם רק כמה דקות להכין משהו מתוק? קבלו מתכון למאפה שזיפים מבצק פריך, הפתרון הקליל לקינוח מהיר ונפלא!
4/5
רכיבים:
לגאלט אחד:
אופן ההכנה:
1.מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.
2.פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומשאירים שוליים רחבים.
3.מערבבים שקדים טחונים עם 2 כפות סוכר ומפזרים במרכז עיגול הבצק, מלבד השוליים שסימנו.
4.חותכים את השזיפים לחצי, מגלענים, פורסים לפרוסות דקות ומסדרים מעל תערובת השקדים שבבצק. מפזרים כף סוכר נוספת מעל השזיפים.
5.מרימים בעדינות את שולי הבצק ומניחים אותם מעל השזיפים שבאמצע, כך שהבצק מכסה את הצדדים והמרכז נשאר חשוף.
6.מברישים את שולי הבצק בחלמון טרוף, מפזרים שקדים פרוסים בנדיבות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות, עד שהשוליים מזהיבים.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה