בריוש שושנים ושוקולד
מתכון לבריוש שוקולד שושנים, המתכון של הקונדיטור ברי סייג ממאפית הבוטיק “טאטי” לבצק הבריוש אחד הטובים בארץ.
20 דקות הכנה, שעה התפחה ו- 30 דקות אפיה. העוגה שתגרום לכם לשכוח מכל עוגות השושנים שאתם מכירים!
רכיבים:
שתי עוגות בריוש בתבניות בקוטר 24 ס"מ
לבצק
למלית פטיסייר שוקולד
לסירופ סוכר
להברשה
אופן ההכנה:
1.את הבצק מכינים יום מראש: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים חמאה ולשים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
2.מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות ברתיחה. מצננים.
3.מכינים את המלית: שמים בקערה שוקולד מריר, שוקולד חלב וחמאה.
4.מביאים 160 מ”ל (2/3 כוס פחות כף( חלב וסוכר לרתיחה בסיר.
5.בינתיים מערבבים את יתרת החלב עם ביצים וקמח בקערה. כשהחלב שבסיר רותח, מוסיפים לו את תערובת החלב והקמח תוך כדי השוואת טמפרטורות’. מבשלים עד לבעבוע תוך כדי ערבוב מתמיד. יוצקים מיד על השוקולדים והחמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.
6.מרכיבים את העוגות ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 4-3 מ”מ. מורחים על כל עלה מחצית מכמות המלית המוכנה ומפזרים שוקולד צ’יפס. מגלגלים לגליל בקוטר 3 ס”מ, פורסים לפרוסות ברוחב 4-3 ס”מ. כדי להבטיח שהשושנים לא ייפתחו במהלך האפייה, תוחבים את שולי הבצק אל מתחת לשושנים.
7.מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית או ברינג, שבסיסם מרופד בניר אפייה. מתפיחים בטמפ’ החדר כשעה.
8.מחממים תנור ל-170 מעלות.
מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים כ-30-25 דקות. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה.
למתכון בריוש גבינה
למתכון לעוגת שושנים קינמון נתלשת
למתכון לעוגת שושנים עשירה משמרים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה