בריוש עם קרם פרג
התחלתם לחשוב על משלוחי מנות?? כאב ראש?? לא השנה- בדיוק בשבילכם- מתכון נפלא של בריוש עם קרם פרג שישדרג לכם את סל משלוח המנות.
מתכון קצת מורכב אבל שווה עם טוויסט שהשכנים ידברו עליו עוד הרבה אחרי פורים…
רכיבים:
חומרים לבצק בריוש (כ- 35 יחידות בתבניות שקעים או בתבניות מלבניות) :
לקרם פרג:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה שמים את כל החומרים לבצק למעט החמאה, מערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
2.מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד להטמעתן בבצק ולשים כ-2 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-20 דקות.
3.הכנת קרם פרג: בסיר קטן מבשלים יחד שמנת, סוכר וחמאה עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג והביסקוויטים ומערבבים. מורידים מהאש ומוסיפים גרידת תפוז. מצננים חצי שעה במקרר.
4.מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח, יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית שקעים משומנת. מתפיחים כ-15 דקות, מברישים בביצה טרופה ואופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות . מוציאים ומצננים בצד.
מחממים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ומעט מיץ תפוזים (לא חובה) עד להמסת הסוכר. חוצים כל בריוש לרוחב ומברישים בסירופ הסוכר מספר פעמים, מורחים מעל כפית גדושה של קרם פרג באופן אחיד, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 15 דקות ב160 מעלות. מוציאים מהתנור, מצננים כ-5 דקות ומגישים.
**למתכון לבריוש שושנים שוקולד>>>
למתכון בריוש גבינה ושוקולד
למתכון לחם מחמצת
**מתכון פרחי פרג לפורים>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להחליף את הקרם פרג בקרם שקדים או שוקולד
2.ניתן להחליף את השמרים הטריים בשמרים אקטיביים יבשים
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה