בקלוואה שוקולד ואגוזים
מתכון לבקלאווה מבצק פילו במלית שוקולד ואגוזים
רכיבים:
לתבנית מלבנית 22X32 ס״מ
לסירופ
אופן ההכנה:
1.הכנת המלית- במעבד מזון טוחנים גס את האגוזים ומעבירים לקערה. טוחנים במעבד את השוקולד לפירורים גסים, מעבירים לקערה עם האגוזים ומערבבים היטב.
2.הכנת המאפה- מוציאים את הבצק מהמקרר ופורסים את דפי הפילו. משמנים דף אחד ומניחים בתבנית, חוזרים על הפעולה עם עוד 3 עלי פילו נוספים שמניחים אחד על גבי השני. מכסים את עלי הפילו בשליש מכמות המלית ומיישרים לשכבה אחידה. מכסים ב3 עלי פילו משומנים, מפזרים שליש נוסף, מכסים שוב ב3 עלי פילו משומנים ומכסים בשליש האחרון של המלית ומכסים לבסוף בעוד 3 עלי פילו משומנים היטב.
3.חותכים את המאפה לקוביות בגודל של כ 5.5 ס״מ, חוצים כל ריבוע לשני משולשים. אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ15 דקות עד להזהבה. מכסים את המאפה באופן רופף ברדיד אלומיניום, מנמיכים את התנור ל-150 מעלות ואופים 20 דקות נוספות. מוציאים את המאפה ויוצקים מעל באופן אחיד את הסירופ. מניחים לצינון מלא כשעה-שעתיים לפניי שמחלצים מהתבנית.
4.מכינים את הסירופ-מביאים לרתיחה סוכר, דבש ומים. ממשיכים לבשל תוך בעבוע עדין כ-15 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה