בקלאווה אישית מדפי פילו
מתכון לבקלאווה מבצק פילו – הקינוח המתוק, ועכשיו בגרסה ביתית וקלה להכנה!
רכיבים:
14 מנות אישיות
למלית אגוזים
סירופ סוכר
אופן ההכנה:
1.שמים בקערה את האגוזים הקצוצים, סוכר וקינמון, מערבבים היטב. מוסיפים את המים עד לקבלת תערובת לחה, במידת הצורך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים.
2.משתמשים בכל פעם בעלה פילו אחד:מברישים היטב בשמן (או מרססים בתרסיס שמן), מקפלים לחצי. מברישים שוב בשמן.מכווצים את עלה הפילו במרכזו לצורת פפיון.סוגרים את הקצוות: מניחים זה על גבי זה בחפיפה קלה.
3.מניחים בחלק העליון כף גדושה של מלית.מקפלים את צידי הבצק על המלית.מגלגלים מהחלק הפתוח.
4.מברישים שוב במעט שמן ומניחים בתבנית האפייה. חוזרים על הפעולות עם יתר דפי הפילו והמלית.
5.אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-15 דקות עד שהמאפה זהוב.
6.בזמן האפייה מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים מים, סוכר ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות ועד להמסה מלאה של הסוכר, מסירים מהאש.
7.מוציאים את הבקלוואה מהתנור ומברישים מיד בסירופ סוכר, מצננים ומגישים.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

תודה על המתכון ,
מדוע אין סרטון?
אשמח אם יהיה מתכון
האם אפשר סרטון??