דף הבית | מתכונים | נבחרת האופים שלנו | בורקיטס
בורקיטס
בורקיטס הוא מאפה שבבסיסו הוא טורקי, אך מאז שעשה עלייה לישראל, נוספו לו אין ספור וורסיות ומילויים שמתאימים לכל יום ולכל חג. במתכון הזה המלית היא ע"ב גבינה ועשבי תיבול.
0/5
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך מאוד. משהים כ- ½ שעה במקום חם בקערה מכוסה במגבת.
2.הכנת המלית: בסיר מערבבים את הגבינה עם השמנת ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור. מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל ומבשלים כ- 10 דקות.
3.מניחים להצטנן.
4.הכנת המאפה: מקמחים את הידיים ושולחן העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 סמ'.
5.בעזרת כוס חותכים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול כף מהמלית, מברישים את הבצק מסביב למלית עם מים על מנת להדביק את הבצק, מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים.
6.מורחים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום לקישוט.
מניחים למנוחה של כ- ½ שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס כ- 12-15 דקות.
**למתכון לבורקיטס גבינה וזעתר>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
