דף הבית | מתכונים | נבחרת האופים שלנו | בוריקיטס גבינה וזעתר
בוריקיטס גבינה וזעתר
מתכון שלוקח מאכל עממי ואהוב- בורקס ומכניס אליו טויסט מעניין בצורת מילוי של גבינה וזעתר. ללא ספק זהו לא הבורקס שרגילים אליו והטעם ילווה היטב כל ארוחה חגיגית כמנה ראשונה.
4.5/5
רכיבים:
כ- 30 מאפי בורקיטס
חומרים לבצק
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
2.עוטפים בניילון נצמד את קערת המיקסר ומשהים למשך שעה בטמפרטורת החדר.
3.מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום, עלי זעתר, סומאק, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת.
4.מערבבים הגבינות בקערה ומוסיפים לתוכה את תערובת הבצל המטוגנת.
5.מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. סוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים היטב את הדפנות.
6.מניחים ב 2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום או קצח. משהים כ- 20 דקות.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כ 20 דקות עד הזהבה.
ניתן להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה. אין צורך להפשיר רק להוסיף 5 דקות לזמן האפייה.
** לעוד מתכוני מאפים מלוחים היכנסו עכשיו >>>
**למתכון לבורקיטס>>>
**מתכון לבורקס פילו תרד וגבינה>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה