דף הבית | מתכונים | מאפים מלוחים | באגט מחיטה מלאה
באגט מחיטה מלאה
מתכון של חיליק אפרים, שף קונדיטור בקפה "פרוסות" ללחמניות בריאות טעימות ויפות גם לאירוח. אפשר להחליף את הסילאן בדבש. אפשר לצפות את הלחמניות בכל מה שאוהבים (גרעיני חמניה / פתיתי שיבולת שועל).
3.5/5
רכיבים:
חומרים ל-12 יחידות בגט במשקל 120 גרם
אופן ההכנה:
2.מוסיפים את הקינואה והחמוציות ולשים במשך דקה נוספת עד לערבוב אחיד.
3.מעבירים את הבצק לקערה ומכסים למנוחה של כ-40 דקות בטמפרטורת החדר.
4.חובטים בבצק (להוצאת האוויר) ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-12 יחידות (120 גרם כל יחידה) ומעצבים לצורת מקל באורך.
5.כ-20 ס"מ, מרטיבים את הבצק במעט מים ומצפים בגרעיני הדלעת. מניחים על תבנית עם נייר אפייה למנוחה של 20 דקות, מחממים תנור ל-220 מעלות. אופים כ-25-20 דקות.
מצננים על רשת.
**למתכון לפיתה מחיטה מלאה>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.כדי למנוע את התייבשות הבצק מומלץ לכסות את הבצק בזמן התפיחה בבד לח.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה