באגט גרנולה ופירות יבשים בצורת שיבולת
באגט גרנולה ופירות יבשים בצורת שיבולת של השף קונדיטור של שמרית סטפן לייק. החיתוך המיוחד יפה לעין אבל אפשר כמובן לעצב לצורת חלה או לחמניות רגילות.
רכיבים:
חומרים ל10- באגטים קטנים
תערובת פירות לבצק
לקישוט
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק גס ומעט דביק (ניתן להוסיף עוד קצת מים או קמח לפי הצורך). מוסיפים את התערובת פירות ולשים עד לקבלת בצק אחיד רך וגמיש.
2.מקמחים, מכסים ומשהים להתפחה למשך חצי שעה במקום חמים.
3.מחלקים את הבצק ל-10 יחידות שוות ומרדדים כל חלק על משטח מקומח.
4.מגלגלים כל חלק לצורת באגט באורך 30 ס"מ ומניחים את הבאגט בצד.
5.מוזגים 1/2 כוס מים לתבנית ובתבנית שניה מסדרים את הקישוט: סובין או פרג או שומשום.
6.טובלים כל באגט, קלות במים ואחר כך מגלגלים בתבנית עם הקישוט לפי הטעם.
7.מניחים להתפחה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר הסגירה כלפי מטה עד להכפלת הנפח.
8.מעצבים את הבאגט לצורת שיבולת: בעזרת מספריים חותכים חריצים אלכסוניים בבצק בזווית 45 מעלות, את החלק העליון מותחים לצד ימין, את החלק הבא לצד שמאל, וכך הלאה עד שנוצרת צורת שיבולת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-20 דקות. מצננים ומגישים.
**למתכון לבאגט במילוי טפנד זיתים>>>
**למתכון לעוגות שמרים אישיות לט"ו בשבט>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה