אורנגלושקה – עוגה הונגרית מסורתית
מתכון לעוגת אורנגלושקה – עוגה הונגרית מפורסמת שבמקורה מכילה מילוי המבוסס על שוקולד וחמאה. היא מוגשת לרוב בתבנית עגולה ובצורת שושנים.
במתכון הבא המרנו את התבנית העגולה בתבנית אינגליש קייק מוארכת והמילוי הוחלף בצימוקים, אגוזים והרבה קינמון.
רכיבים:
חומרים ל- 2 תבניות אינגליש קייק
חומרים לתערובת האגוזים
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו הלישה מערבלים קצרות את הקמח, השמרים, משפר האפייה ואבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את החלב, הביצים, החמאה, והווניל ומערבלים כ- 6 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת. משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
2.הכנת המלית: מערבבים בקערה את האגוזים, הסוכר והקינמון .
3.מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל- 30 חלקים, כל חלק מכדררים לכדור קטן.
4.מעבירים את החמאה המומסת לקערה. טובלים כל כדור בחמאה ומגלגלים בתערובת האגוזים, מניחים במרווחים של כ- 1 ס"מ בשכבה הראשונה. לאחר מכן מסדרים שכבה שנייה על המרווחים שיצרנו קודם. מכסים התבניות ומתפיחים כ- 50 דקות עד להכפלת נפח.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ- 45 דקות עד הזהבה. מצננים ומגישים.
** למתכון לחלה לראש השנה >>>
** למתכון לעוגת ז'רבו הונגרית >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כמה שיותר גבוהה יותר כייף