אוזני המן מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) עם מליות ייחודיות
אוזני המן מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) לחג הפורים, מתכון של השף קונדיטור של שמרית סטפן לייק.
אוזני המן עם ארבע מליות יחודיות וטעימות לבחירתכם: אוזני המן עם שוקולד, אגוזי לוז, פרג ותמרים וצימוקים
רכיבים:
חומרים לאוזני המן
חומרים למלית תמרים, אגוזים וצימוקים
חומרים למלית אגוזי לוז
חומרים למלית שוקולד ושקדים
חומרים למלית פרג
אופן ההכנה:
1.מערבבים בקערת מיקסר עם וו "גיטרה" את הקמח וחמאה חתוכה לקוביות עד לקבלת מירקם פירורים.
2.מוסיפים את השמרית (קובייה יש לפורר) ומערבבים עם וו לישה.
3.מוסיפים את המרכיבים הנוספים ולשים עוד 3 דקות במהירות בינונית, תוך הוספת החלב בהדרגה. מקבלים בצק מאוד רך וגמיש, אפילו קצת דביק.
4.מקמחים ומשהים מכוסה במקרר לפחות שעה (אפשר ללילה).
5.אופן הכנת מלית התמרים: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
6.אופן הכנת מלית אגוזי לוז: מכניסים את החמאה הרכה והסוכר לקערת מערבל עם וו "גיטרה".
7.מערבבים ומוסיפים הביצה והקורנפלור ואת אגוזי הלוז הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
8.אופן הכנת מלית השוקולד: מכניסים את החמאה הרכה והסוכר לקערת מערבל עם וו גיטרה.
9.מערבבים ומוסיפים הביצה והקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד
10.מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.
11.אופן הכנת מלית הפרג: מרתיחים יחד את החלב, סוכר,חמאה, גרידת לימון ודבש. מסירים מן האש.
12.מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
13.נותנים למלית להתקרר למשך 10 דקות ומוסיפים את הביצה.
14.על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של כ1/2 ס"מ ובעזרת ספל הפוך קורצים עיגולים.
15.במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת משולש את האוזני המן. מהדקים היטב.
16.מניחים את אוזני ההמן בתבנית על נייר אפיה. מדליקים את התנור לחום 170 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות.
מצננים על רשת ומפזרים אבקת סוכר
** עוד מתכוני פורים מחכים לכם, היכנסו עכשיו >>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר לקשט עם שקדים פרוסים, סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

האם אפשר להחליף את החמאה בנטורינה
אופירה שלום, ניתן להחליף את החמאה במתכון בנטורינה באותה הכמות.
הי, האם אין צורך בהתפחה שנייה?
היי איריס, אין צורך בהתפחה שנייה במתכון הזה, בהצלחה!
Thank you for your hard work.