אוזני המן מבצק שמרים מיוחד- פרסבורגר במלית אגוזים
מתכון אוזני המן מבצק מיוחד של השף-קונדיטור הנס ברטלה. בנוסף למתכון הרגיל מובאת גם גרסה ללא סוכר לבצק ולמילוי האגוזים. להכנת בצק פרווה יש להחליף חלב במים, וחמאה במרגרינה.
רכיבים:
חומרים ל-20 אוזני המן
חומרים למלית אגוזי מלך (עם סוכר)
חומרים למלית אגוזים ללא סוכר
אופן ההכנה:
1. אופן הכנת הבצק: מערבבים את השימרית עם הקמח. בשימוש עם קוביה מפוררים את הקוביה לקמח.
2.מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 6 דקות, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים.
3.אופן הכנת המלית: מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.
4.אופן הכנת אוזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עיגולים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ .
5.מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה אחת.
6.מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים שוב בביצה את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות.
מצננים.
**למתכון לרולדת פרג שמרים פרסבורגר >>>
**למתכון לאוזני המן צבעוניות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר להפוך כל בצק לבצק ללא סוכר ע"י שימוש ב"כמו סוכר" ביחס המרה של: 160 גר' "כמו סוכר" = 190 גר' סוכר רגיל = 210 גר' סוכר חום
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה