אוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה וצימוקים
כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור הוא אוזני המן מבצק שמרים. השמרים כאן יותר על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה, ולכן מוסיפים אותם בסוף הלישה. מתקבל בצק רך ופחות מתפורר מבצק פריך.
רכיבים:
חומרים לכ-20 אוזני המן
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1. הכנת בצק השמרים: מערבבים את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שמרים ולשים עוד כדקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2.הכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד השימוש.
3.מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית. סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
4.מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס”מ, מכסים במגבת לחה ומשהים כ-45 דקות (הבצק כמעט לא תופח).
5.מחממים תנור ל-190 מעלות.
6.מברישים בביצה.
7.אופים כ-15 דקות עד הזהבה.
8.מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
טיפים להכנת המתכון:
1.גיוונים: במקום צימוקים אפשר להשתמש בחמוציות מיובשות.במקום מלית גבינה כל מלית אחרת כמו ממרח שוקולד, ממרח חלבה או במלית הפרג.
2.ניתן להמיר את השמרים הטריים בכפית שמרים טריים אקטיביים #**למתכון לאוזני המן במילוי פרג
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה