שמרית | מאמר: מתכון לפנקייק: ככה עושים זאת בעולם. בלילה לפנקייק שמרית | מאמר: מתכון לפנקייק: ככה עושים זאת בעולם. בלילה לפנקייק

מתכון לפנקייק: ככה עושים זאת בעולם

פנקייק – עוגת מחבת: עוגה דקה ושטוחה של בלילה, בדרך כלל מטוגנת והופכת במחבת. פנקייק נאכל בדרך כלל עם סירופ או מגולגל עם מילוי.
בארצות ותרבויות שונות פנקייק מגיע עם שינויים קלים בבלילה או במראה:

פנקייק אנגלי

בממלכה המאוחדת, פנקייקים נעשים לעיתים קרובות מבלילה ללא שמרים ומזכירים קרפ.
לפנקייק אנגלי יש שלושה מרכיבים מרכזיים: קמח, ביצים וחלב, אם כי הגרסה של Gervase Markham משנת 1615 ב-The English Huswife השתמשה במים במקום חלב, והוסיפה תבלינים מתוקים.
הבלילה של פנקייק אנגלי נוזלית והתוצאה דומה לקרפים צרפתיים ולקרספלה איטלקי. אפשר לאכול אותם כקינוח מתוק עם תוספת מסורתית של מיץ לימון וסוכר, או לעטוף אותם סביב ממולאים מלוחים ולאכול כמנה עיקרית. יורקשייר פודינג עשוי מתכון דומה, אך אפוי במקום מטוגן.
הבלילה עולה בגלל שהאוויר בבלילה מתרחב, ללא צורך באבקת אפייה; התוצאה נאכלת כחלק מארוחת הערב הרוסטביף המסורתית. עוגות שיבולת שועל הן מגוון מלוח של פנקייק המזוהה במיוחד עם סטפורדשייר.
וריאציה של פנקייק היא ה-crumpet העשוי מבלילה מוחמצת בשמרים (או עם שמרים ואבקת אפייה גם יחד) ומטוגנת בחמאה כדי ליצור עוגה שטוחה מוגבהת מעט. הם נאכלים גם בשאר הממלכה המאוחדת, ברפובליקה של אירלנד ובאזורים מסוימים של חבר העמים.

כתוב את הכותרת כאן

מתכון לפנקייק מושלם, נטורינה

פנקייק אמריקאי

פנקייק בסגנון אמריקאי שונה מפנקייקים אחרים משום שמוסיפים לבלילה חומר תפיחה כמו אבקת אפייה כדי ליצור פנקייקים עבים ונימוחים הרבה יותר. פנקייק אמריקאי או מוגש בדרך כלל בארוחת הבוקר, בערימה של שניים או שלושה פנקייקים, בציפוי סירופ מייפל אמיתי או מלאכותי וחמאה. לעתים קרובות פנקייקים מוגשים עם תוספות כגון בייקון, טוסט, ביצים או נקניק. חלופות ציפוי פופולריות אחרות כוללות ריבה, חמאת בוטנים, אגוזים, פירות, דבש, אבקת סוכר, קצפת, סירופ קנים, קינמון וסוכר ומולסה. בנוסף, כאשר מדי פעם מוגשת פנקייק כקינוח, לרוב משתמשים בתוספות כמו גלידה, סירופ שוקולד ופירות שונים.

הבלילה הסמיכה מכילה ביצים, קמח, חלב וחומר תפיחה כמו אבקת אפייה. לבלילה יכולים להיות מרכיבים כמו חלב חמאה, אוכמניות, תותים, בננות, תפוחים, שוקולד צ'יפס, גבינה או סוכר. אפשר להשתמש גם בתבלינים כמו קינמון, וניל ואגוז מוסקט. ניתן להשתמש ביוגורט כדי לתת לפנקייק מרקם לח יחסית. עובי הפנקייק עשוי להיות 1 ס"מ וקוטרם בדרך כלל בין 10 ל-25 ס"מ.

ג'וניקייק (גם ג'וניקייק, עוגת ג'וני, עוגת מסע או לחם ג'וני) הוא לחם שטוח מקמח תירס שהיה מאכל אמריקאי מוקדם, ועדיין נאכל באיי הודו המערבית ובברמודה. ג'וניקייק מודרני מזוהה באופן סטריאוטיפי עם המאכלים של רוד איילנד של ימינו, למרות שהם מרכיב תרבותי בכל צפון ארה"ב. ג'וניקייק מודרנית היא דייסה מקמח תירס מטוגנת, העשויה מקמח תירס צהוב או לבן מעורבב עם מלח ומים חמים או חלב, ולעתים קרובות ממותק קלות.

מחמצת שימשה את החלוצים להכנת פנקייקים ללא צורך בהוספת שמרים. הם היו שומרים סיר של מחמצת להכנת פנקייקים ולחם, מכיוון מחמצת מחזיקה מעמד ללא הגבלת זמן, ונזקקת רק לקמח ומים כדי להאכיל אותה. לביבות מחמצת הן כיום מומחיות מיוחדת באלסקה וניתן למצוא אותן גם בבתי פנקייק אמריקאים רבים ובמסעדות במקומות אחרים באמריקה.

פנקייק דולר כסף מתייחס לפנקייק בקוטר של כ-5-7 ס"מ או רק קצת יותר גדול ממטבעות דולר הכסף שלפני 1979 בארצות הברית. זה נעשה בדרך כלל על ידי טיגון כף קטנה מאותה הבלילה כמו כל פנקייק אחר. מנה אחת מורכבת בדרך כלל מחמש עד עשר פנקייק של דולר כסף.

פנקייק גרמני או פנקייק הולנדי מוגשים בבתי פנקייק אמריקאים בצורת קערה. הם נאכלים עם לימונים ואבקת סוכר, ריבה או תפוחים מקורמלים, כמו גם לביבות. פנקייק של דייוויד אייר הוא וריאציה על הפנקייק הגרמני על שם הסופר והעורך האמריקאי דייוויד ו. אייר (1912–2008).

פנקייק סקוטי

בדומה לפנקייק אמריקאי, פנקייק סקוטי (הידוע גם בשם טיפות סקונס) עשוי מקמח, ביצים, סוכר, חלב, מלח וקרם טרטר. פנקייק סקוטי קטן יותר מאשר פנקייק טיפוסי ולעתים קרובות מוגש עם ריבה או שמנת כחטיף.

פנקייק מזרח אירופאי

וריאציה ידועה שמקורה מדרום מזרח אירופה היא פאלאצ'ינקה, פנקייק לח דק מטוגן משני הצדדים וממולא בריבה, גבינת שמנת, שוקולד או אגוזי מלך טחונים, אך ניתן להשתמש גם במילויים רבים אחרים – מתוקים או מלוחים.

באוסטריה, צ'כיה וסלובקיה, פנקייקים נקראים פלצ'ינקה (palatschinke). פנקייק אוסטרי הינו פנקייק דק הממולא צימוקים, שקדים, ריבת תפוחים או חתיכות קטנות של תפוח, כשמעל מפזרים אבקת סוכר. גרסה מסורתית כוללת מילוי לביבות בגבינה, יציקת יוגורט מעליהן ואז אפייה בתנור.

פנקייק דני

Æbleskiver הינן לביבות דניות מסורתיות העשויות בצורת כדור ייחודית. פירוש השם המילולי הוא "פרוסות תפוח" בדנית, אם כי תפוחים אינם מרכיב. זהו סוג של פנקייק המבושל על הכיריים על ידי אפייה בתבנית מיוחדת מברזל יצוק עם מספר חריצים חצי כדוריים. יוצקים את הבלילה לתוך החריצים המשומנים ואז הופכים אותם בעזרת מסרגה, שיפוד או מזלג כדי לתת לעוגות את צורתן הכדורית האופיינית. Æbleskiver אינם מתוקים בעצמם, אלא מוגשים באופן מסורתי טבולים בריבת פטל, תות, לינגון או פטל שחור ולמעלה מפזרים אבקת סוכר.

פנקייק אפריקאי

אינג'רה הוא לחם שטוח במרקם ייחודי, מעט ספוגי. באופן מסורתי, הוא עשוי מקמח טף ומהווה מאכל לאומי באתיופיה ובאריתריאה. קנג'ירו, הידוע גם כלחוח, הוא סוג דומה של לחם שטוח הנאכל בסומליה ובתימן.
באריתריאה ובאתיופיה, אינג'רה מוגשת בדרך כלל עם תבשיל אחד או יותר המכונה וואט או עם סלטים (במיוחד, למשל, בתקופות של צום אתיופי אורתודוכסי) או עם אינג'רה אחרת (אינג'רה פירפיר). יד ימין משמשת לקריעת חתיכות קטנות מהאינג'רה כדי להרים ולאכול את התבשילים או הסלטים. אינג'רה שנמצאת מתחת לתבשילים הללו סופגת מיצים וטעמים, ולאחר סיום התבשילים והסלטים, אוכלים גם אותה, כך היא משמשת גם כצלחת.

פנקייק סיני

לביבות סיניות מוגשות מלוחות או מתוקות, והן עשויות בדרך כלל עם בצק ולא מבלילה, המורכב ברובו ממים, קמח ושמן צמחי. ניתן להגיש את המנה כתוספת, לרוב לצד ברווז, או כנשנוש, בתוספת בצל ירוק יחד עם רוטב חמוץ וחם.

כתוב את הכותרת כאן

בלילה לפנקייק מצוננת של שימרית

פנקייק יפני

ביפן מכינים אוקונומיאקי (okonomiyaki ) מקמח, ביצה, כרוב ומבחר מרכיבים. אויאקי הם פנקייקים הממולאים לרוב באנקו, חצילים או נוזוואנה. דוריאקי הם מעין כריך העשוי מפנקייק ואנקו בסגנון מערבי. גם קרפים מתוקים מאוד פופולריים.

היפנים יצרו גם פנקייק מבושל בטבעות בסגנון סופלה, שהוא גבוה ונימוח יותר מהפנקייקים האמריקאים שהוא נוצר בהשראתו.

פנקייק הודי

בהודו יש סגנונות רבים של פנקייק. וריאציות הנעות בין טעם הפנקייק למרכיב העיקרי המשמש כדי להכין אותו. פנקייקים שהוכנו בסגנון בישול צפון הודי ידועים בשם צ'ילה. צ'ילה מתוקה עשויה באמצעות סוכר או ג'אגרי עם בלילה על בסיס קמח חיטה. פנקייקים מלוחים בצפון הודו נעשים באמצעות בלילה שהוכנה מקמח גרם או ממרח גרם ירוק (מוונג דאל) ולעיתים מעוטרים בפאניר, גבינת קוטג'.
דוסה, הינו פנקייק העשויים בסגנון בישול דרום הודי. הבלילה נוצרת על ידי התססה של בלילת אורז ושעועית אוראד (עדשים שחורות) ומים.
Meetha poodaהינו פנקייק מתוק הנאכל לעתים קרובות עם חמוצים וצ'אטני – פריט מזון נפוץ לארוחת בוקר בפנג'אב. פיתות באסאם הן סוגי פנקייקים המוגשים בהזדמנויות כמו פסטיבלי ביהו. פאטי-שפטה הפנקייק הבנגלי חצי מתוק ממולאים בקוקוס מגורר או בחלב סמיך.

פנקייק אינדונזי

פנקייק באינדונזיה נקרא panekuk ועשוי מקמח אורז וחלב קוקוס. המנה מוגשת לרוב עם קינקה, סירופ סוכר קוקוס סמיך בצבע חום. תוספות אחרות עשויות לכלול סוכר, בוטנים טחונים, בננות פרוסות, ג'קפרי ופירות אחרים ושוקולד. וריאציות אחרות כוללות גבינת צ'דר, קורנדביף, עוף מגורר ונקניק.

מתכון לפנקייק

חברת שמרית מציגה: סקוויז, סדרת בלילות מוכנות, להכנת פנקייק, וופל בלגי וקרפ.
כשאתם מחפשים מתנות או רעיון לארוחה מהירה, משביעה ומשמחת, מה שנשאר לכם זה להוציא את הבלילה מהמקרר, למזוג למחבת או למכשיר ולטגן. הבלילות של שמרית ללא חומרים משמרים, משמשות לשימוש מיידי (לא צריך להוסיף כלום), רכיבים בייתים
פנקייק – ככה מרגישים באמריקה: פנקייק אוורירי ורך במתיקות מעודנת. הוציאו את הבלילה מהמקרר, חממו מחבת, שמנו בעדינות ומזגו את הבלילה. טגנו משני הצדדים והגישו עם מגוון תוספות מתוקות או מלוחות.
וופל בלגי – הקינוח האירופאי הפריך, האוורירי והנחשק, טעם קרמל משגע.
קרפ – למה לקנות מוכן כשאפשר להכין בקלי קלות.

ואתם? אוהבים פנקייק? קבלו שלושה מתכונים מנצחים שיעשו לכם נעים בבטן וחיוך על השפתיים:
מתכון לפנקייק מושלם 
מיני פנקייקס
מופלטה מתכון קל