מתכון לפיצה: בצק לפיצה
במתכון בצק שמרים פשוט שלא דורש הרבה התעסקות, עם שמרים של שמרית!
שמרית בקוביה, לשימוש ישר מהמקרר – רק לפורר את השמרים מעל הקמח ולהמשיך לפי שאר הוראות המתכון
שמרית בשקית, שמרים בגרגרים שקל לפזר ולהטמיע בקמח
שמרית משפר אפיה טבעי, תוסף שמקצר את זמן ההתפחה, משפר את המרקם של הבצק ושומר על טריות המאפים לאורך זמן.
מתכון לפיצה טיפ #1: מתחמם, מתחמם, לוהט!
אם אתם משתמשים בתנור אפיה רגיל, כדאי לכוון אותו לטמפרטורה של 250 מעלות צלזיוס. המלצה לוהטת: השתמשו במשטח אפיה שמתחמם ונשאר חם כמו אבן פיצה ואל תשכחו לחמם את המשטח מראש היטב. אם יש לכם טאבון, הכינו את האש 45 דקות עד שעה לפני שתתחילו לאפות.
מתכון לפיצה טיפ #2: טמפרטורת החדר
אל תשתמשו בבצק קר! הוציאו את הבצק מהמקרר חצי שעה עד שעה לפני האפייה, כדי שיתחמם לטמפרטורת החדר. החימום "מרגיע" את הגלוטן – ומאפשר למתוח בצק לפיצה בקלות מבלי לעבד אותו יותר מידי – מה שהופך את הבצק לקשה בתום האפייה.
מתכון לפיצה טיפ #3: למתוח! לא לגלגל...
לאחר שהבצק שלכם נח והתחמם לטמפרטורת החדר, הוא יהיה אלסטי וקל למתיחה. כדי לשמור אותו במצב כזה, דלגו על המערוך שיהפוך את הבצק לקרטון לאחר האפייה. גם עיצוב הבצק על ידי לחיצה וטפיחה כלפי מטה רק יגרום לבצק להיצמד למשטח העבודה שלכם. במקום זאת, הניחו את כדור הבצק על כף (משוט) פיצה מקומח והשתמשו באצבעות מעוקלות כדי למשוך בעדינות את הבצק מהמרכז כדי ליצור צורה עגולה או אליפסה עם קרום מוגבה בקצה. אל תטרחו לרדד עיגול מושלם, דמיינו שאתם בנפולי ולכו על המראה הטבעי.
מתכון לפיצה טיפ #4: שכבה דקה
מומלץ למרוח על הבצק רק שכבה דקה של רוטב עגבניות, אחרת הפיצה שלכם תצא רטובה. אם בחרתם להשתמש בפרוסות עגבניות טריות, יש לחתוך אותן דק ולנקז נוזלים מיותרים. אם החלטתם להכין רוטב מעגבניות שרי טריות, מומלץ לסחוט אותם כדי להיפטר מעודפי מיץ. אם תשתמשו בעגבניות משומרות, מומלץ לנקז עודף נוזלים בעזרת מסננת לפני השימוש.
מתכון לפיצה טיפ #4: מוצרלה לפיצה
כן, מוצרלה טרייה זה טעים, אבל היא מכילה הרבה נוזלים כך שבסוף האפייה תישארו עם שלולית חלבית. אם אתם רוצים ללמוד איך מכינים פיצה עם גבינה מבעבעת ונמתחת, השתמשו במוצרלה רזה, מגוררת, פרוסה או חתוכה לקוביות.
אם אתם בכל זאת רוצים להשתמש במוצרלה טרייה, חיתכו אותה דק ויבשו על מגבת לפני הרכבת הפיצה.
מתכון לפיצה טיפ #5: תוספות
רוב הירקות לא יהיו רכים ונימוחים מכמה דקות של חום לוהט. הקפיצו ירקות כמו ברוקולי, מנגולד וקייל, וסחטו אותם לפני שתפזרו אותם על הפיצה שלכם. חצילים וקישואים יש להמליח ולנקז, ואז להקפיץ לצלות או לטגן. אותו כלל תקף לגבי בשר נא או שומני. פטריות טריות מומלץ לפרוס דק דק. יש כמה יוצאים מן הכלל: פפרוני או פרושוטו וחלק מהירקות כמו פלפלים ובצל.
מתכון לפיצה טיפ #6: סיבוב
לאחר שהכנסתם את הפיצה לתנור וברגע שהתחתית מתחילה להאפות, סובבו את המשטח לאפייה אחידה. לאחר סיום האפייה, העבירו את הפיצה לרשת – כדי שהאדים לא ירטיבו את התחתית והבצק ישמר פריך.
מתכון לפיצה טיפ #7: קרום קראנצ'י
ממש לפני הוצאת הפיצה מהתנור הברישו את השוליים במעט שמן זית. כך תקבלו צבע נהדר, וקראנצ' קולני.
מתכון לפיצה טיפ #6: עשבי תיבול
הוסיפו עשבי תיבול ברגע האחרון ממש. כולנו ראינו את זה: פיצה מבעבעת מכוסה עלי בזיליקום מושחרים ונבולים שהתווספו לתהליך מוקדם מדי. עדיף להוסיף עשבי תיבול עדינים כמו בזיליקום, פטרוזיליה ועירית לאחר סיום האפייה, כך שיישארו טעימים ויפים.