שמרית | מאמר: טיפים לאפית חלות - מתכון לחלה לשבת ממש כאן שמרית | מאמר: טיפים לאפית חלות - מתכון לחלה לשבת ממש כאן

טיפים לאפית חלות

באתר תמצאו מגוון מתכונים לחלות ביתיות. מחפשים מתכון מנצח? נסו למשל את זה: מתכון לחלה מתוקה . מתכונים נוספים תמצאו במדור לחם, לחמניות וחלה. כמו כן תמצאו באתר מתכון של חלה מקמח מלא.
לפני שאתם מתחילים בעבודה, מומלץ לבחור מתכון ממקור אמין. חשוב להקפיד על כמות השמרים במתכון משום שיותר מדי שמרים ישפיעו על הטעם של החלה ואילו  פחות מדי שמרים ישפיעו על משך זמן התפיחה.  

חלה לשבת, טיפים לתוצאה מושלמת

• אם בכוונתכם לאפות את החלות בתבנית, שמנו את התבנית לפני הקליעה ואחרי הקליעה הכניסו את החלה לתבנית לתפיחה.
• קולעים את החלה מהמרכז לקצה אחד, ואז מסובבים וקולעים את הצד השני.
• לקליעת חלה משני גלילים בצורת בורג , מניחים את הגלילים בצורת פלוס + ואז כורכים את הגליל התחתון של הניצב סביב החלק הימני של הגליל השוכב ואחר כך את הצד העליון סביב החלק השמאלי.
לאחר קליעת החלה רווחו מעט בעדינות את הגלילים, כך יהיה יותר מקום לגלילים לתפוח.

כתוב את הכותרת כאן

שמרית | טיפים לאפיית חלה לשבת, כל הרעיונות הטובים, מרוכזים במאמר אחד

התפחה של חלות לשבת

איך תדעו האם הבצק תפח מספיק?
החלות מוכנות לאפייה כשהן כמעט מכפילות את נפחן, והן עומדות במבחן האצבע:
לוחצים בעדינות על הבצק.
אם השקערורית נשארת, הבצק תפח מספיק.

חלה לשבת הכנה בשלבים

לאחר הכנת הבצק ניתן לשמור את הבצק לפני התפיחה הראשונה עד 24 שעות במקרר, לאחר מכן הוציאו  את הבצק והניחו לו לתפוח ולעצבו כרצונכם.
בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק או להשיבו למקרר ל-24 שעות.
בצק חלה שהוקפא מפשירים מחוץ למקרר ומשאירים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

הכנו עבורכם סרטון המסביר שלב אחר שלב את תהליך הכנת לחם עם שמרים טריים.
לסרטוני הדרכה נוספים היכנסו לעמוד הדרכה בווידאו שלנו