הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    טיפים לאפייה בטוחה

    מאת צוות האופים של שמרית | 04.04.2022

    שיתוף
    שמרית מציגה: טיפים לאפייה בטוחה

    אפייה ביתית היא כיף גדול. הניחוחות הטובים שעולים מהמטבח, הטעמים וההרגשה שיצרת משהו אישי, משלך, מזין ומוצלח.
    עם יד על הלב, כמה פעמים חתכתם אצבע במטבח, או נכוויתם מתנור חם בזמן האפייה?
    איך מונעים את התאונות הקטנות האלה ושומרים מפני תאונות גדולות יותר?
    כמו בבישול, בכל מה שקשור באפייה ובתזונה, שווה ללמוד מהמקצוענים.
    שמרית מציגה: טיפים חשובים לאפיה בטוחה.

    כללי בטיחות בסיסיים לעבודה במטבח

    1. במיוחד כשמדובר באפייה, חשוב להתחיל תמיד בקריאת המתכון כולו.
    מומלץ לעקוב אחר ההוראות בקפידה, כולל מדידות, טמפרטורות וזמני בישול. אנא הימנעו מביצוע תחליפים אלא אם כן אתם בקיאים במדעי האפייה, מכיוון כל שינוי עשוי להשפיע על התוצאה הסופית של המאפה ועל הבטיחות במטבח.

    2. ודאו שהמרכיבים, במיוחד ביצים, מוצרי חלב וחומרי התפחה כמו אבקת אפייה ושמרים, טריים.
    ביצים הן מרכיב נפוץ כשמדובר במאפים, אך הן עלולות לשאת את הסיכון למחלות הנישאות במזון אם לא מטפלים בהן כראוי. השתמשו תמיד בביצים מפוסטרות והימנעו מצריכת ביצים לא מבושלות.
    אחסנו כראוי מרכיבים, במיוחד פריטים מתכלים כמו מוצרי חלב, כדי למנוע קלקול ומחלות הנישאות במזון. שמרו את המזווה ואת ציוד האפייה מאורגנים ואחסנו אותם במקומות קרירים ויבשים הרחק מאור שמש ישיר.

    3. שטפו היטב את הידיים לפני טיפול במרכיבים או ציוד.
    וודאו שציוד האפייה, הכלים והמשטחים שלכם נקיים ויבשים. כך תמנעו זיהום צולב ותבטיחו שהמאפים שלכם בטוחים לאכילה.

    4. השתמשו תמיד בכפפות לתנור או במחזיקי סירים בעת טיפול בתבניות חמות, ניירות אפייה או רשתות תנור.
    היזהרו בעת פתיחת התנור או שימוש בכיריים, שכן אדים ומשטחים חמים עלולים לגרום לכוויות. הרחיקו ילדים וחיות מחמד מתנורים וכיריים חמים.

    5. לעתים קרובות אפייה דורשת שימוש בסכינים חדות, פומפיה וכלים חדים אחרים.
    טפלו בהם בזהירות והשתמשו בהם כראוי כדי למנוע חתכים או פציעות. זכרו להרחיק כלים חדים מהישג ידם של ילדים.

    6. הימנעו מהשארת מאפים במילוי שמנת או רפרפרות, בטמפרטורת החדר למשך זמן רב מדי, מכיוון שהם עלולים לגרום לצמיחת חיידקים.

    7. אם אתם אופים עבור אחרים, שימו לב לאלרגיות ולרגישויות למזון. סמנו בצורה ברורה מאפים המכילים אלרגנים.

    8. נקו את סביבת התנור מנתזי שמן.

    9. הרחיקו בקבוקי שמן פתוחים מסביבת התנור – מאפיות בתל אביב מסודרות כך, שאזורי ההכנה והאפייה נפרדים. המטבח הביתי קטן יותר, ולכן חשוב להקפיד בו עוד יותר על סדר.

    10. השתמשו ככל האפשר בטיימר, כדי לא לעבור את זמן האפייה המומלץ. מלבד הריסת המאפה, אתם עלולים לגרום גם נזק לתבניות שלכם, למשל.

    11. זכרו! יציאה מהבית בזמן שתנור אפייה עובד – מסוכנת.

    בטיחות אש במטבח

    במקרה שפרצה אש, אחד הכללים הבסיסיים של מאפיות בתל אביב הוא לכבות את התנור ולהשאיר את הדלת שלו סגורה.
    בנוסף, אם פרצה אש, צאו מהמטבח וסגרו את הדלת, פנו את הבית והתקשרו למכבי האש (102).
    מאפיות בתל אביב שומרות על מטפים במטבח, אבל אם אין לכם מטף ביתי או שאינכם בטוחים איך אתם יכולים לכבות את השריפה – צאו מהבית.

    אם נכוויתם – שטפו את המקום זמן רב תחת מי ברז קרים.

    סביבה בטוחה

    השתדלו לא להתחיל פרויקטים של אפיה בסוף היום, או כאשר אתם עייפים.
    מאפיות בתל אביב בנויות כך, שאין חומרים דליקים או משהו שיכול לעלות באש, בקרבת תנורים חמים או אש גלויה בכלל. באפיה מדובר לא רק על תנור, אלא לעיתים גם בבישול רביכות או צריבת קינוחים, למשל. בכל מקרה זכרו שחום גבוה הוא קרוב משפחה של אש.
    נקו את התנור אחרי כל צלייה: שאריות שומן ושמן בתנור עלולות להידלק בקלות.
    מאפיות בתל אביב משתמשות לעיתים בתנורי גז: אם יש לכם תנור מסוג זה, בצעו את כל הבדיקות התקופתיות הדרושות, כדי לוודא שצנרת הגז תקינה.

    החזיקו בבית משחה לטיפול בכוויות, בקרבת המטבח.

    אחסנו מרכיבים, תבניות וכלים בצורה בטוחה, בארונות תחתונים.

    לסיכום,

    השתדלו תמיד ללבוש סינר ארוך, שיגן עליכם מנתזים ולכלוך.
    רצוי לנעול נעליים סגורות – לא קרוקס הן מחליקות! ואל תעבדו במטבח יחפים.
    השתמשו בכפפות הגנה ארוכות ככל האפשר: מי שראה פעם אופים במאפיות בתל אביב, ראה בוודאי את הכפפות שהם לובשים: ארוכות, כדי להגן על הזרועות ממסגרת התנור הלוהטת.
    אחסנו פריטים בצורה מסודרת וגלויה: סכינים, להבים של מעבד מזון או מיקסר וכד'. כך לא תצטרכו לדחוף ידיים למגרות חשוכות כדי לחפש חלקים של מיקסר או מעבד מזון.