גם בריא גם טעים - מאפים עם שמרים | שמרית גם בריא גם טעים - מאפים עם שמרים | שמרית

גם בריא גם טעים – מאפים עם שמרים

אם נהיה כנים…הרי שאבות המזון (לרוב) אינם נמצאים באפייה.
אז אמנם לא מדובר על סלטים מלאי ויטמינים כמו בהמלצות של מומחי התזונה ברפואה משלימה ורפואה מערבית,
אבל אין ספק שאפיה יכולה להיות בריאה יותר, לו רק נדע מספר מאפיינים חשובים, כאלו שישנו את הבחירות שנעשה. מה הכוונה? בואו נסביר.

לפני הכל – הבדלי תבניות האפיה.

יש באתר המון מתכונים מומלצים כמו שטרודל תפוחים, מתכון לפיצה, מתכונים מעולים לעוגות שמרים, מתכונים ללחם ועוד…

אבל… לפני המתכונים… מה המשמעות של תבניות אפיה? תבניות אפיה יכולות להיות עשויות מסוגים שונים החל מקרטון, אלומיניום וכלה בסיליקון וסיליקון-פלטיניום ועוד.
אלומיניום, למשל, נחשבת ללא ספק לאופציה הזולה ביותר שתמצאו מתוך מבחר האפשרויות הקיימות.
עם זאת, היא גם נחשבת לאופציה הכי פחות בטוחה, הסיבה לכך פשוטה: כמות האלומיניום שעוברת מהתבנית אל המזון – עולה באופן משמעותי מהכמות שמשרד הבריאות ממליץ.

בואו נעבור לאופציה נוספת הלא היא האופציה הנחשבת לאחת הפופולריות והמוכרות ביותר – תבניות עשויות מתכת (בדרך כלל הן יהיו עשויות מפלדת אל-חלד אך חשוב לבדוק פרמטר למען הסר ספק). היתרון של תבניות מתכת היא עמידותן הבלתי מעוררת , אך עם זאת, הן אינן מתאימות לאלו המעוניינים לאפות מאפים בצורות שונות – חוזקן אינן מאפשר יצירת תבניות בצורות.

כאמור, אמנם ציינו שתבניות המתכת הן חזקות באופן משמעותי בתחום תבניות האפיה אך גם נתון זה עומד למבחן כאשר מציבים מולן תבניות אפיה מסיליקון מסוג ספציפי (חשוב לציין) – תבנית סיליקון פלטיניום.
האלמנטים החזקים ביותר של תבניות אפיה סיליקון פלטיניום היא העובדה שהן מאוד עמידות וגמישות, כלומר, ניתן למחוץ ולקפל אותן – והתבנית גם אחרי מספר רב של שנים – תשמורנה על גמישותן.
גמישות זו מאפשרת הוצאה פשוטה וקלה של המאפים.

אנו מגיעים לתהייה עמה פתחנו את המאמר – האם יש כזה דבר אפיה בריאה?

אפיה בריאה – הלכה למעשה

אז אמנם לא כל תבניות האפייה מצליחות לספק זאת אך סיליקון פלטיניום למעשה מאפשר למשתמש לאפות ללא שימוש כלל בשמן (ובכך לחסוך את הערך הקלורי הגבוה המתלווה אל המאפים השונים) ועדיין המאפים אינם נדבקים אל התבנית בזכות אפקט Non-Stick.

מעבר לכך, מוצר זה לא מעביר טעם וצבע בין התבנית אל המזון, גם בעת שימוש והגעה לטמפרטורות גבוהות בעת האפייה – התבנית אינה פולטות כימיקליים העוברים מהתבנית אל המזון. בזכות אפקט-הנון סטיק ניתן לאפות לחם בקלות, עוגיות, קישים וכדומה – ליהנות מריח השמרים הטופחים ללא חשש שמא המאפה התפרק בעת ההגשה.

ולסיום – מתכון מעולה של לחם שוקולד שכולם יאהבו !

רוצים לשלב בין שוקולד ללחם? הגעתם למקום הנכון. קבלו את המתכון הטעים הבא להכנת (כיכר לחם אחת) של לחם מחמצת בטעם מתוק של שוקולד!

חומרים לבצק המקדים:

  • ½ כוס קמח.
  • ¼ כוס מים.
  • 1 שמרים טריים.

חומרים לבצק:

  • ¾ כוס של אגוזי מלך קלויים.
  • 1 כף שטוחה של מלח (10 גרם).
  • ¾ כוס של שוקולד צ'יפס.
  • 4 כפות מלאות/גדושות של אבקת קקאו (יוצא כ-40 גרם).
  • ¾ שמרית שמרים טריים (35יוצא כ- גרם).
  • 1 כוס מים (240 מ"ל).
  • 2 כפות של דבש (יוצא כ-50 גרם)
  • 3 כוסות של קמח (יוצא כ-420 גרם).

כיצד מכינים?

  1. על מנת להכין את המחמצת: עליכם לערבב את השמרים עם המים, להוסיף קמח ולערבב עד אשר תתקבל עיסה אחידה. את העיסה תכסו בניילון נצמד ותתפיחו כשעתיים עד הכפלתו של הנפח.
  2. השלב הבא הוא שלב הכנת הלחם: את הבצק המקדם נעביר אל קערת מערבל עם וו לישה.
    נוסיף את חומרי הבצק (פרט ל: מלח, אגוזים ושוקולד צ'יפס – אותם נוסיף אחר"כ) ונערבל במהירות נמוכה במשך כ-5 דקות.
    לאחר מכן – נוסיף את המלח ונערבל במהירות גבוהה כ-7 דקות בכדי לקבל בצק גמיש ורך.
  3. השלב השלישי – שלב הוספת השוקולד והאגוזים: נוסיף את האגוזים והשוקולד ונערבל במהירות נמוכה עד להטמעת החומרים בבצק.
  4. בשלב הרביעי נכסה את הקערה באמצעות ניילון נצמד ונבצע השהייה של שעתיים לטובת הליך התפיחה.
    לאחר כשעתיים – מעבירים את הבצק למשטח חלק ויוצרים כדור ומניחים בתוך קערה משומנת – מכסים בניילון נצמד, מעבירים אל המקרר למשך כל הלילה לקבלת תפיחה נוספת.
  5. את הבצק נוציא מהמקרר – כשעתיים לפני האפייה – ונניח את הבצק על תבנית אפיה מרופדת.
  6. נחמם את התנור ל-230 מעלות. נחרוץ 4 חריצים בחלק העליון של הבצק ונאפה אותו כ-30 דקות.
    אנו ממליצים להניח מספר קוביות קרח בתבנית נוספת אשר תהיה ממוקמת בתחתית התנור.

בתיאבון!

עוד מתכון מומלץ עם בצק שלמרים הוא המתכון לעוגת שמרים שוקולד של מיקי שמו  >> עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד, עוגת קראנץ'
קמח שמרים