דף הבית | טיפים לאפיה נכונה | ארבעה טיפים לאפייה בטוחה
ארבעה טיפים לאפייה בטוחה
אפייה ביתית היא כיף גדול: הניחוחות הטובים שעולים מהמטבח, הטעמים וההרגשה שהוצאת משהו אישי, משלך – ומוצלח. הבעיה היא שלא מעט "תאונות עבודה" קורות במטבח – גם במטבח הביתי – כאשר חום, עייפות וצורך במהירות מתקבצים יחד. קבלו ארבעה טיפים חשובים לאפיה בטוחה.
עם יד על הלב, כמה פעמים חתכתם אצבע במטבח, או נכוויתם מתנור חם בזמן האפייה? איך מונעים את התאונות הקטנות האלה ושומרים מפני תאונות גדולות יותר?
כמו בבישול, בכל מה שקשור באפייה, שווה ללמוד מהמקצוענים ומבעלי המקצוע בתחום, למשל בתי מאפה בתל אביב שהם לעיתים קרובות "מוסדות" גדולים ומקצועיים.
ראשית, כמה כללים בסיסיים למקרה שפרצה אש במטבח:
- במקרה שפרצה אש, אחד הכללים הבסיסיים של מאפיות בתל אביב הוא לכבות את התנור ולהשאיר את הדלת שלו סגורה.
- בנוסף, אם פרצה אש, צאו מהמטבח וסגרו את הדלת, פנו את הבית והתקשרו למכבי האש (102). מאפיות בתל אביב שומרות על מטפים במטבח, אבל אם אין לכם מטף ביתי או שאינכם בטוחים איך אתם יכולים לכבות את השריפה – צאו מהבית.
- אם נכוויתם – שטפו את המקום זמן רב תחת מי ברז קרים.
צרו לעצמכם סביבה בטוחה יותר
- השתדלו לא להתחיל פרויקטים של אפיה בסוף היום, או כאשר אתם עייפים.
מאפיות בתל אביב בנויות כך, שאין חומרים דליקים או משהו שיכול לעלות באש, בקרבת תנורים חמים או אש גלויה בכלל. באפיה מדובר לא רק על תנור, אלא לעיתים גם בבישול רביכות או צריבת קינוחים, למשל. בכל מקרה זכרו שחום גבוה הוא קרוב משפחה של אש. - נקו את התנור אחרי כל צלייה: שאריות שומן ושמן בתנור עלולות להידלק בקלות.
- מאפיות בתל אביב משתמשות לעיתים בתנורי גז: אם יש לכם תנור מסוג זה, בצעו את כל הבדיקות התקופתיות הדרושות, כדי לוודא שצנרת הגז תקינה.
- החזיקו בבית משחה לטיפול בכוויות, בקרבת המטבח.
- אחסנו מרכיבים, תבניות וכלים בצורה בטוחה, בארונות תחתונים.
כללים בסיסיים לזמן האפייה
- נקו את סביבת התנור מנתזי שמן.
- הרחיקו בקבוקי שמן פתוחים מסביבת התנור – מאפיות בתל אביב מסודרות כך, שאזורי ההכנה והאפייה נפרדים. המטבח הביתי קטן יותר, ולכן חשוב להקפיד בו עוד יותר על סדר.
- השתמשו ככל האפשר בטיימר, כדי לא לעבור את זמן האפייה המומלץ. מלבד הריסת המאפה, אתם עלולים לגרום גם נזק לתבניות שלכם, למשל.
- יציאה מהבית בזמן שתנור אפייה עובד – מסוכנת.
לבוש ואחסון פריטים
- השתדלו תמיד ללבוש סינר ארוך, שיגן עליכם מנתזים ולכלוך.
- רצוי לנעול נעליים סגורות – לא קרוקס (מחליקות!) ולא לעבוד יחפים.
- השתמשו בכפפות הגנה ארוכות ככל האפשר: מי שראה פעם אופים במאפיות בתל אביב, ראה בוודאי את הכפפות שהם לובשים: ארוכות, כדי להגן על הזרועות ממסגרת התנור הלוהטת.
- אחסנו פריטים בצורה מסודרת וגלויה: סכינים, להבים של מעבד מזון או מיקסר וכד'. כך לא תצטרכו לדחוף ידיים למגרות חשוכות כדי לחפש חלקים של מיקסר או מעבד מזון.

0/5