מתכונים פופולארים
רוגעלך במילוי קקאו וקינמון
הרוגעלך, ממוצרי המאפה הפופולריים בישראל, מקורם במטבח היהודי אשכנזי, כאן בגרסה המיוחדת של השף של "שמרית" סטפן לייק, הם עשויים מבצק בריוש עדין וממולאים במילוי קקאו וקינמון קלאסי.
רכיבים:
24 רוגלעך
חומרים לבצק
למריחה ולקישוט
למלית קקאו
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המערבל את כול החומרים פרט לחלב. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי לישה עם וו לישה במהירות איטית. ממשיכים ללוש כ-6 דקות במהירות גבוה עד קבלת בצק רך וגמיש.
2.משהים בקערה מכוסה במקרר לפחות שעה.
3.מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. משהים מכוסה כ1/2 שעה.
4.מקמחים שולחן עבודה ומרדדים כול כדור לעיגול אחיד ודק.
5.מערבבים את כל חומרי מלית הקקאו ומפזרים על העיגולים. חותכים בעזרת סכין כל העיגול לשמונה משולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לקדקוד בצורת רוגלעך.
6.מניחים את הרוגלעך על נייר אפיה ומברישים בביצה טרופה.
7.אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות כ- 15 דקות עד להשחמה.
8.מצננים ומברישים עם סירופ סוכר. **מתכון לרוגעלך מלוחים במילוי גבינות>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
