פרחי פרג לפורים
מתכון לעוגיות פרג בצורת פרח, עשירות וטעימות
רכיבים:
לבצק בתבנית 24 ס"מ
למלית הפרג
אופן ההכנה:
1.בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, סוכר, נטורינה וקליפת לימון. מסירים מהאש ויוצקים על הפרג הטחון. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה לחה ואחידה.
2.מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים היטב. מצננים מעט, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה. מכסים ושומרים בצד.
3.בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את כל חומרי הבצק מלבד החלמונים עד לקבלת תערובת פירורים גסה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים במהירות בינונית עד שנוצרים פירורים גדולים מאוד. לא מאחדים את הבצק עד הסוף.
4.מעבירים מחצית מפירורי הבצק לתבנית אפייה מרופדת, מהדקים לשכבה ישרה ואחידה עד לקבלת בסיס אחיד ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות 8-10 דקות עד שהבסיס יציב אבל עדיין בהיר. מוציאים ומצננים מעט.
5.מעבירים את מלית הפרג בשכבה אחידה וישרה מעל הבסיס ומהדקים היטב. מפזרים מעל מחצית שנייה של פירורי הבצק בשכבה אחידה ומהדקים היטב. מחזירים לתנור ואופים כ-25 דקות או עד ששכבת הבצק העליונה זהובה. מוציאים ומצננים לחלוטין.
6.בעזרת חותכן פרח גבוה (כ-3 ס״מ) קורצים פרחים, ניתן גם לחתוך את הבצק לקוביות. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
הכנת המלית
הכנת הבצק
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה