דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | עוגת שמרים עם אגוזי מלך
4.5/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
עוגת שמרים עם אגוזי מלך
מתכון מושלם לעוגת שמרים עם אגוזים. עוגה שתעשה לכם את השבת מתוקה יותר
4.5/5
רכיבים:
חומרים לבצק ל-2 עוגות שמרים בתבנית אינגליש קייק
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח במהירות איטית כ- 3 דקות. כשהבצק מתאחד מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים כ-7 דקות נוספות.
2.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
3.מערבבים בקערה ביצה, חלבון, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לקבלת המילוי.
4.מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן בגודל 35*30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
5.מורחים 1/2 מכמות המלית על כל מלבן בצורה אחידה. מגלגלים כל מלבן לרולדה ופורסים ל 6 פרוסות.
6.מסדרים את החלקים לאורך תבנית אינגליש-קייק מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170° מעלות כ 35- דקות.
**למתכון לעוגות שמרים אישיות – גביניות>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
האם חייב משפר אפייה ?
לא חובה.
למה לפרוס לפני האפיה?
היי מירי, החומרים לבצק מיועדים ל-2 עוגות לתבנית אינגליש קייק, לכן מחלקים את הבצק ל-2, בהצלחה!
האם ניתן להשתמש בנוטרינה במקום חמאה?
היי ג'אנט, בהחלט ניתן להמיר את החמאה לנטורינה, התוצאה תהיה מצוינת באותה מידה