• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | נבחרת האופים שלנו | בבקה תפוחים ואגסים מקורמלים בדבש

בבקה תפוחים ואגסים מקורמלים בדבש

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון מיוחד של עוגת שמרים בבקה ממטבחו של בני סיידא.

המתכון הוא חלבי אך ניתן להפכו למתכון פרווה ע"י החלפת החלב במים וחמאה בנטורינה או מרגרינה שמרית.

3/5

רכיבים:

  • חומרים לעוגת בבקה אחת בתבנית סיר פלא או תבנית עם ארובה בקוטר 26 ס”מ
  • לתפוחים ואגסים מקורמלים
  • להברשה ולציפוי
  • לקישוט

אופן ההכנה:

  • 1.הכנת הבצק: שמים בקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים פרט לחמאה, לשים 3 דקות, מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית 5 דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים ומתפיחים פעם שנייה.

  • 2.הכנת המלית: ממיסים במחבת גדולה את החמאה, מוסיפים את התפוחים והאגסים. מפזרים מעל את הסוכר, מוסיפים דבש, קינמון ומיץ לימון ומבשלים עד שהתערובת זהובה ורכה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ל-175°מעלות.

  • 3.מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 5 מ”מ. זורים עליו מחצית מהמלית, מגלגלים במהודק לגלילה וסוגרים את הקצוות. באותו אופן מכינים את הגלילה השנייה. מצליבים את שני הגלילים (ראו שלב 1 בתמונות למטה) במרכז וקולעים לצמה מהמרכז לכוון הקצוות (ראו שלב 2 בתמונות למטה) . מניחים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.

  • 4.טורפים את החלמונים עם החלב ומורחים על הבצק. מפזרים מעל סוכר וקינמון ואופים כ-45 דקות עד שהבצק מזהיב.

  • מצננים מעט, מחלצים את העוגה מהתבנית וזורים מעל אבקת סוכר.

    **מתכון לעוגת בבקה תפוחים וקינמון>>
    **מתכון למאפה שמרים עם חצאי תפוחים מזוגגים בחמאה ודבש>>
    **למתכון לבבקה שוקולד קינמון>>>

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.להוספת דבש:כדי למזוג דבש בקלות, יש לשמן כוס שבתוכה נמדדת כמות הדבש וכך מחליק הדבש באופן חלק לתוך הקערה.  

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

טריפל תפוחים בקלי קלות

טארט שושני תפוחים

פאי תפוחים עם קרם שקדים

גאלט תפוחים מבצק פריך של סוויט דולי

עוגת פרח מתפוחים ובצק עלים

תפוח עץ אפוי בבצק עלים

חלת שטרודל תפוחים

תפוחים אפויים בקראסט קרמל וקצפת

פאי תפוחים מבצק פילו של נטלי לוין

חלת מרציפן

עוגת שמרים במילוי ריקוטה ודובדבנים

קוגלהוף

עוגות אישיות: עוגת שמרים בדבש וקינמון

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד