ספינג'
מתכון לספינג' מרוקאי, הדבר הכי טעים בחנוכה! סופגניות מרוקאיות מטוגנות מצופות בסוכר ומוגשות עם דבש, רק התיאור עושה כבר חשק לרוץ למטבח ולהכין.
רכיבים:
בצק ל- 20-25 ספינג' גדולים
להגשה –
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את הברנדי/רום ואת המים ומערבלים 2-3 דקות נוספות עד לקבלת בלילה נוזלית אחידה (במרקם לא חלק )
2.מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה. ביד רטובה מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שוב ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כחצי שעה נוספת. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
3.מחממים שמן בסיר רחב ל – 170 מעלות השמן צריך לבעבע בעדינות ולא בפראות. משתדלים לשמור על טמפרטורה קבועה של השמן לאורך הטיגון.
4.בידיים משומנות לוקחים בכל פעם כדור של בצק בגודל של 3-4 ס"מ, מותחים את הבצק בין הידיים ומנקבים במרכזו חור עם האגודל כך שתיווצר צורה של בייגלה. החור הפנימי צריך להיות רחב ובקוטר של 4-5 ס"מ. מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים כ -2 דקות מכל צד עד להזהבה.
5.מוציאים את הספינג' מהשמן ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מקררים כ- 2 דקות וטובלים בקערית עמוקה עם בסוכר.
**ניתן לוותר על הטבילה בסוכר ולהגיש יחד עם דבש**
**סופגניות בציפויים>>>
**דונאטס אפויים>>>
**למתכון ללחמניות כתר דבש>>>
**למתכון לצ'ורוס – סופגניות ספרדיות>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

ספינג
יצא ממש טוב באמת ממש טוב טעים