סופגניות מיני מקושטות עם מילויים מיוחדים
מתכון לסופגניות קטנות עם סוגי מילויים מיוחדים של השף קונדיטור אורן בקר, וגם וטיפים לקישוט.
רכיבים:
חומרים לבצק
אפשרויות למלית
מלית מרנג אדום
מלית שוקולד עשירה ( גנאש שוקולד)
אופן ההכנה:
1.אופן הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח מנופה ושמרית ( קוביה יש לפורר).
2.מוסיפים למערבל ביצים, תמצית וניל, גרידת לימון, חמאה רכה, חלב, ברנדי ומלח.
3.לשים עד לקבלת בצק רך ודביק. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה במקרר.
4.אופן הכנת הסופגניות: מחלקים את הבצק ל-20 כדורים של כ-30 גרם, מניחים אותם על תבנית משומנת היטב ומניחים מכוסה במקום חמים לתפיחה במשך כשעה, (או עד הכפלת הנפח).
5.בסיר רחב מחממים שמן עמוק ל- 165 מעלות, מרימים את כדורי הבצק בעזרת כף או פלטה משומנת והופכים בעדינות לתוך השמן חם. מטגנים כ-1 דקה מכל צד עד להזהבה.
6.מוציאים את הסופגניות, מניחים על נייר סופג.
7.ממלאים בשק זילוף עם צנטר או במזרק את המלית (להלן כמה הצעות למליות מיוחדות) מזריקים דרך הצד לפנים הסופגנייה.
8.מקשטים את הסופגניה.
9.אופן הכנת מלית המרנג האדום: מקציפים במיקסר יבש לחלוטין בעזרת מקציף את החלבונים וסוכר לקצף יציב. מוסיפים 2 טיפות צבע מאכל אדום. מקפלים הצבע למרנג בעזרת מרית.
10.ממלאים את פנים הסופגנייה ומקשטים את חלקה העליון של הסופגנייה. ניתן מעל לשלב קישוטי בצק סוכר או סוכריות בצבעים וטעמים שונים.
11.אופן הכנת מלית השוקולד: מרתיחים שמנת לשפוך לשוקלד המריר ולהמיס, לקרר כ- 3 דק', מוסיפים חמאה ומערבבים בעדינות לתערובת גאנש חלקה.
ממלאים את פנים הסופגנייה ומקשטים גם את חלקה העליון.
** לעוד מתכונים לחנוכה לחצו כאן >>>
מתכון לסופגניות בצורות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להוסיף לקישוט גם צורות מבצק סוכר או מרציפן צבעוני.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה