דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לשבועות | מאפה שמרים פיקנטי לשבועות
מאפה שמרים פיקנטי לשבועות
מתכון פשוט ויפה, מיוחד לשבועות. אפשר למלא בכל מה שאוהבים ואפשר להשתמש בבצק גם להכנת מאפים מתוקים.
0/5
רכיבים:
חומרים לבצק ( ל-2 מאפים , תבנית עגולה בקוטר 24 סנטימטר)
חומרים למילוי
חומרים להברשה
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק יחד עם השמרים הטריים ולשים כ- 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
2.מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ- 1/2 שעה.
3.הכנת המאפה: מקמחים משטח עבודה, מחלקים הבצק לשני חלקים שווים.
4.מרדדים כל גוש למלבן בגודל כ- 40*30 ס”מ בעובי כחצי סנטימטר.
5.מורחים על הבצק 2 כפות מלאות של רוטב פסטו, מפזרים באופן אחיד את הבצל, הזיתים, העגבניות, הפטריות, השום הטרי והגבינות.
6.מגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה ופורסים לפרוסות בעובי כ-6 ס”מ.
7.משמנים תבנית, מעמידים את הפרוסות בתבנית עד שהתבנית מלאה.
8.מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה עד למילוי התבנית
9.מחממים תנור ל- 175 מעלות. מברישים בביצה טרופה, מפזרים קצח ומקשטים עם צרור עגבניות שרי.
אופים כ- 35 דקות עד שהעוגה זהובה.
**למתכון לשבלולי שמרים במילוי גבינה, בצל מטוגן ואנשובי>>>
**למתכון למאפה שמרים תרד וגבינות>>>
** לעוד מתכונים מלוחים לחצו כאן >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה