מאפה שמרים תרד וגבינות
מאפה שמרים עם תרד וגבינות של השף בני סיידא
רכיבים:
חומרים לבצק שמרים
חומרים למלית
חומרים לאפייה
אופן ההכנה:
1. כנת הבצק : שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ולשים בוו לישה לקבלת בצק חלק ואחיד. (במידה והבצק מעט דביק מוסיפים מעט קמח). מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק שוב ומתפיחים בשנית.
2.במקביל מכינים את המלית: מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את השום והתרד, מתבלים במלח ובפלפל, מטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת, מסירים מהאש ומצננים.
3.מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים שווים ומרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח לעלה בקוטר 12 ס"מ. מסדרים את הבצק בתבנית האפיה ומניחים מעל הבצק את התרד המטוגן. מפזרים מעל גבינת פטה וגבינת עיזים ומעל מפזרים עלי טימין. מוסיפים מעל את קוביות החמאה ומתפיחים 20 דקות.
מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ) ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה. מגישים עם יוגורט.
**למתכון לסמבוסק חומוס אפוי>>>
**למתכון למאפה בשר ותפוחים>>>
**למתכון לבורקיטס>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

הכנתי את הבצק בדיוק לפי המתכון חוץ משני שינויים: לא הוספתי משפר אפיה ובסוף במקום ליצור מאפה אחד גדול, קרצתי עיגולים והכנתי בצורה של חצאי סהרונים עם מילוי גבינות אחר. הבצק לאחר האפיה יצא רך ונימוח, אוורירי. מתכון באמת טוב!
תודה מרין נעים לקרוא.