לחמניות בריאות עם קמח מלא, שיפון ודגנים
מתכון ללחמניות בריאות מיוחדות של חיליק אפרים – שף אופה של מאפיית "ג'יקובס" רמת השרון
הלחמניות במתכון זה עשויות ממספר סוגי קמח מלא וממספר סוגי דגנים. למי שאוהב ניתן להוסיף גם פרג לתערובת הדגנים.
רכיבים:
חומרים ל-10 לחמניות בריאות במשקל 100 גרם
אופן ההכנה:
1.מכניסים לקערת המיקסר את המים, הדבש, השמרים, והקמחים. לשים במהירות נמוכה עם וו-לישה כ-4 דקות. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-6 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש (מעט דביק) הנפרד מהדפנות. אם הבצק יבש יש להוסיף מים (כף בכל הוספה).
2. עוברים למהירות נמוכה ומוסיפים לבצק את תערובת הדגנים. ממשיכים ללוש עוד דקה אחת עד לערבוב אחיד.
3. מעבירים את הבצק לקערה ומשהים את הבצק מכוסה בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה).
4. חובטים בבצק להוצאת האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. ממשיכים לעבד את הבצק על מנת להוציא אוויר.
5. מחלקים את הבצק ל-10 יחידות שוות . מכדררים ללחמניות עגולות. מרטיבים את הלחמניות במעט מים, מצפים בתערובת הדגנים ומניחים מכוסה על תבניות אפייה מקומחות מעט(או על נייר אפייה), לתפיחה בטמפרטורת החדר כחצי שעה עד שעה, עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
6. מכניסים לתנור, מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-25 דקות.
מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת.
**למתכון ללחם שיפון צרפתי מקמח שיפון מלא>>
**אפייה בריאה
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר להחליף או להוסיף פרג ו/או שומשום לתערובת הדגנים.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

יכול להיות מעניין יותר אם היה כתוב בסוף המתכון : הדפס
תודה על הטיפ, בהחלט נבדוק את האפשרות
שלום
האם אפשר להשתמש בקמח לבן במקום קמח לחם?
וכמה שמרים יבשים שמים?
תודה