• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מתכונים לילדים | לחמניות בריאות עם קמח מלא, שיפון ודגנים

לחמניות בריאות עם קמח מלא, שיפון ודגנים

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון ללחמניות בריאות מיוחדות של חיליק אפרים – שף אופה של מאפיית "ג'יקובס" רמת השרון

הלחמניות במתכון זה עשויות ממספר סוגי קמח מלא וממספר סוגי דגנים. למי שאוהב ניתן להוסיף גם פרג לתערובת הדגנים.

4/5

רכיבים:

  • חומרים ל-10 לחמניות בריאות במשקל 100 גרם

אופן ההכנה:

  • 1.מכניסים לקערת המיקסר את המים, הדבש, השמרים, והקמחים. לשים במהירות נמוכה עם   וו-לישה כ-4  דקות. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-6 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש (מעט דביק) הנפרד מהדפנות. אם הבצק יבש יש להוסיף מים (כף בכל הוספה).

  • 2. עוברים  למהירות נמוכה ומוסיפים לבצק את תערובת הדגנים. ממשיכים ללוש עוד דקה אחת עד לערבוב אחיד.

  • 3. מעבירים את הבצק לקערה ומשהים את הבצק מכוסה בטמפרטורת החדר עד שיכפיל את נפחו (כשעה).

  • 4. חובטים בבצק להוצאת האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. ממשיכים לעבד את הבצק על מנת להוציא אוויר.

  • 5. מחלקים את הבצק ל-10 יחידות שוות . מכדררים ללחמניות עגולות. מרטיבים את הלחמניות במעט מים, מצפים בתערובת הדגנים ומניחים מכוסה על תבניות אפייה מקומחות מעט(או על נייר אפייה), לתפיחה בטמפרטורת החדר כחצי שעה עד שעה, עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

  • 6. מכניסים לתנור, מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-25 דקות.

  •  מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת. 

    **למתכון ללחם שיפון צרפתי מקמח שיפון מלא>>
    **אפייה בריאה

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.אפשר להחליף או להוסיף פרג ו/או שומשום לתערובת הדגנים.

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
4.2/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

3 תגובות על “לחמניות בריאות עם קמח מלא, שיפון ודגנים”

  1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    04/10/2018 בשעה 09:10

    יכול להיות מעניין יותר אם היה כתוב בסוף המתכון : הדפס

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      07/10/2018 בשעה 06:10

      תודה על הטיפ, בהחלט נבדוק את האפשרות

      הגב
  2. Avatar עופרה אבטבי הגיב:
    21/01/2020 בשעה 03:01

    שלום
    האם אפשר להשתמש בקמח לבן במקום קמח לחם?
    וכמה שמרים יבשים שמים?
    תודה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

אפייה בריאה

חלה מקמח מלא

באגט מחיטה מלאה

לחמניות ממולאות בסלט טונה

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד