מתכונים פופולארים
None found
כתר לחמניות דבש לראש השנה
למה להסתפק בחלה מתוקה קלועה בראש השנה שאפשר להגיש לשולחן גרסה מתוחכמת יותר הבנויה לחמניות מתוקות הצמודות זו לזו בצורת כתר ומאפשרות לכל אחד לבצוע לחמניה משלו. הצורה הייחודית של הלחמניות מתקבלת הודות לחיתוך מספריים מיוחד הנעשה בבצק בטרם אפייתו.
רכיבים:
חומרים ל-3 כתרים (8 לחמניות בכל כתר)
חומרים להברשה
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל ממיסים את השמרים עם המים. מוסיפים את הקמח, משפר אפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח. מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים בצד למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
2.מחלקים את הבצק ל-24 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).
3.מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע כשהם צמודים האחד לשני. חוזרים באותו האופן עם 16 הכדורים הנותרים.
4.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
5.מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה באופן אחיד ואופים בתנור כ-8 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
6.לציפוי : מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בדבש או בסילאן ומצננים.
טיפים להכנת המתכון:
1.לפני האפייה ניתן לגוון עם ציפויים שונים או חיתוכים שונים בבצק
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה