מתכונים פופולארים
None found
דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | טיפים לאפית חלות
טיפים לאפית חלות
באתר תמצאו מגוון מתכונים לחלות ביתיות. מתכון פשוט הוא למשל המתכון לחלה מתוקה על בסיס שמן קנולה. מתכונים נוספים במדור לחם, לחמניות וחלה. כמו כן תמצאו באתר מתכון לחלה מקמח מלא. לפני שמתחילים חשוב לבחור מתכון ממקור אמין. חשוב להקפיד על כמות השמרים במתכון. יותר מדי שמרים ישפיעו על הטעם של החלה. פחות מדי שמרים ישפיעו על משך זמן התפיחה.
קבלו טיפים לאפיית חלות מושלמות:
• אם בכוונתכם לאפות את החלות תבנית, שמנו את התבנית לפני הקליעה ואחרי הקליעה הכניסו את החלה לתבנית לתפיחה.
• קולעים את החלה מהמרכז לקצה אחד, ואז מסובבים וקולעים את הצד השני.
• לקליעת חלה משני גלילים בצורת בורג , מניחים את הגלילים בצורת פלוס + ואז כורכים את הגליל התחתון של הניצב סביב החלק הימני של הגליל השוכב ואחר כך את הצד העליון סביב החלק השמאלי.
לאחר קליעת החלה רווחו מעט בעדינות את הגלילים, כך יהיה יותר מקום לגלילים לתפוח.
התפיחה
האם הבצק תפח מספיק? החלות מוכנות לאפייה כשהן כמעט מכפילות את נפחן, והן עומדות ב"מבחן האצבע" (לוחצים בעדינות על הבצק. אם השקערורית נשארת הבצק תפח מספיק).
להכנת החלה בשלבים: לאחר הכנת הבצק ניתן לשמור את הבצק לפני התפיחה הראשונה עד 24 שעות במקרר, אח"כ להוציא את הבצק לתת לו לתפוח ולעצב את המוצר. בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק או להשיבו למקרר ל-24 שעות. את המוצר הקפוא מפשירים מחוץ למקרר ומשאירים לתפיחה עד הכפלת הנפח.
האם הבצק תפח מספיק? החלות מוכנות לאפייה כשהן כמעט מכפילות את נפחן, והן עומדות ב"מבחן האצבע" (לוחצים בעדינות על הבצק. אם השקערורית נשארת הבצק תפח מספיק).
להכנת החלה בשלבים: לאחר הכנת הבצק ניתן לשמור את הבצק לפני התפיחה הראשונה עד 24 שעות במקרר, אח"כ להוציא את הבצק לתת לו לתפוח ולעצב את המוצר. בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק או להשיבו למקרר ל-24 שעות. את המוצר הקפוא מפשירים מחוץ למקרר ומשאירים לתפיחה עד הכפלת הנפח.
הכנו עבורכם סרטון המסביר שלב אחר שלב את תהליך הכנת לחם עם שמרים טריים.
לסרטוני הדרכה נוספים הכנסו לעמוד הדרכה בווידאו שלנו.
4.5/5
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
